top of page

Lekdetectie mazouttanks en stookolietanks

Bij een dubbelwandige brandstoftank is een werkend lekdetectiesysteem verplicht. Dit is een permanent systeem dat een lek signaleert in beide wanden. Er bestaan verschillende soorten systemen, maar een veelvoorkomend systeem is op basis van vloeistof of lucht tussen de twee wanden. Wanneer de vloeistof wegloopt of de druk vermindert tussen de binnen- en buitenwand, wordt er een visueel (bijvoorbeeld een knipperlicht) of een akoestisch signaal gestuurd.

Ultrasoon SDT-lekdetectietoestel

Moet de dichtheid van uw brandstoftank gecontroleerd worden? Laurent Vandevoordt keurt tanks met ultrasoon sensoren van SDT. De sensoren werken als volgt: in het reservoir wordt door een vacuümpomp een vacuüm gecreëerd. Wanneer de druk hoger is dan de hydrostatische druk, worden er ultrasone geluiden geproduceerd. Door het lekdetectietoestel worden zelfs de kleinste lekken gedetecteerd. 

Wilt u meer informatie over lekdetectie? Aarzel niet om contact met ons op te nemen. Ook voor de plaatsing van een overvulbeveiligingssysteem en alle tankcontroles staan wij voor u klaar.

bottom of page